Sunde ben med ambassadør Signe Øllgaard

Sunde ben med ambassadør Signe Øllgaard

I anledning af vores nye “Legs+“ produkt, som du kan læse mere om her, har vi fået vores kære ambassadør og distanceløber Signe til at komme med sine bedste bud på, hvordan vi holder benene sunde.

Hvordan holder du dine ben sunde og stærke?

Jeg styrketræner ca. 3-4 gange om ugen hvor fokus er på at styrke benene. Når jeg løber er fokus ikke kun på at blive hurtigere, men også på at blive stærkere, derfor er det nødvendigt for mig. Jeg tager desuden også kosttilskud, såsom Novo Vita’s Mag+ som virkelig er et vidundermiddel til lidt ømme og trætte ben.

Hvad gør du for at forebygge skader?

Jeg spiser sundt, styrketræner og strækker ofte ud. Derudover spiser jeg vitaminer og kosttilskud og håber dermed at kunne forebygge flere skader. Jeg foamroller tit og bruger gerne små bolde til helt akutte smerter/steder. Det hjælper oftest ret godt. Derudover går jeg også til behandling, som får bugt med de lidt ’’større’’ problemer end jeg selv kan fikse.

Hvilke gener i benene døjer du typisk med som konsekvens af din løbesport og hvordan lindrer du dem bedst?

Jeg kan ofte have ømme lægge eller ømme lår, som jeg typisk får i perioder med hård træning. Her har jeg meget fokus på at strække ordentligt ud og forebygge yderligere smerte ved at massere områderne, foamroalle eller bruge en lille bold.

Hvad skal nye løbere være mest opmærksomme på i forhold til forebyggelse af benskader?

Vær opmærksom på de helt små signaler. Ofte får man skader fordi man har gået med noget for længe og har ’’overset’’ problemet. Jeg tror det er vigtigt at lytte til kroppen og ikke bare tænke at det går i sig selv. Omvendt skal man jo heller ikke være bange for at løbe, så jeg synes det er en fin balancegang man skal mærke efter.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.