SOD - SuperOxid Dismustase

SOD - SuperOxid Dismustase

Superantixodianter og anti-age enzymer!

Måske har du allerede hørt om ”SOD”, som er kendt og hypet blandt ernærings- og skønhedseksperter.

Hvis ikke, har vi samlet en god omgang info omkring SOD her, så du kan blive klog på det!

Oxidativ stress

Oxidativ stress opstår når vores krop ikke kan følge med i at forebygge og bekæmpe de frie radikaler, som hele tiden opstår i kroppen.

I vores krop findes optimale betingelser for at der kan dannes frie radikaler.  Vores organisme indeholder overgangsmetaller, oxygen, umættede fedtstoffer og svovlforbindelser, hvilket gør det uundgåeligt at der dannes frie radikaler i kroppen. Det er en del af risikoen ved de mange kemiske processer der hele tiden foregår i vores celler. Eksempelvis kan der ske læk af radikaler under produktionen af energi i vores mitokondrier (vores energimaskiner indeni cellerne).

Frie radikaler er altså en naturlig del af menneskekroppens processer og bruges også som en del af kroppens forsvar mod mikroorganismer

Kroppens forsvar mod frie radikaler

Som forvar mod alle de frie radikaler, som hele tiden dannes i kroppen, er vi udstyret med et kompleks af forsvarsmekanismer.

Forsvaret består bland andet af et enzymatisk forvar og antioxidanter.

En af kroppens vigtige antioxidative enzymer er SOD (Superoxid dismustase), som fungerer i samarbejde med andre forsvarsenzymer som katalase og peroxidaser og beskytter mod oxidativt stress.

SOD og huden

SOD er desuden et af de mest effektive anti-age redskaber. SOD findes naturligt i huden, hvor det hjælper med at reparere skader i hudceller forårsaget af frie radikaler. SOD har svært ved at blive optaget i ren form, men kombineret med zink øges optageligheden.

Et af de komplekser der indeholder SOD er SkinAx®, som indeholder en unik kombination af SOD, zink, C-vitamin og vindruekerneekstrakt, der tilsammen er med til at forebygge og bekæmpe alderstegn i huden.

Kliniske studier har vist at et dagligt indtag af SkinAX®  i 8 uger bidrager til at formindske ujævnheder, øge hudens glød og har positiv indflydelse på hudens elasticitet og fasthed.

Betydningen af din livsstil

Du kan selv være med til at booste din krop med antioxdianter og antioxidative enzymer. Blandt andet ved at sørge for regelmæssig motion samt et højt indtag af grøntsager og fuldkorn, og ved at undgå rygning. Desuden har det vist sig at regelmæssig træning øger aktiviteten af de antioxidante enzymer.

DermaPrime+ fra Novo Vita indeholder som det første og eneste kosttilskud i Danmark SOD i naturlig form!

Kilde: 

Skibsted, Leif H.  et al. ”Antioxidanter og helbred – en rapport fra motions og ernæringsrådet” 2006

Dumoulin, Marion et al. ”Clinical effects of an oral supplement rich in antioxidants on skin radiance in woman” 2016

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.