Miniguide til Sommerdetox

Miniguide til Sommerdetox

Trænger du til en fysisk såvel som psykisk udrensning?

Sommerferien er det perfekte tidspunkt at rense ud på- både fysisk som mentalt. Så hvorfor ikke bruge en dag eller to (eller tre eller fire) på at lave en lille sommerdetox, hvor du plejer dig selv og fokuserer 100% på DIG!  Vi har lavet en mini detox guide her som du kan hente inspiration fra.

Styr på tarmfloraen og fordøjelsen

Først og fremmest er det vigtigst at få styr på hele fordøjelsessystemet, da det er dét der afgør, hvor godt vi optager alt det vi indtager. En sund tarmflora er også vigtig i forhold til immunforsvaret, fordøjelsesproblemer, energi og humør!

Derfor er det en god idé at starte ud med at ”rense” og opbygge tarmen. Dette kan blandt andet gøres ved at indtage mælkesyrebakterier og magnesium. Mælkesyrebakterierne harmoniserer tarmfloraen og tilføjer gode bakterier og magnesium virker let afførende og muskelafslappende. Hvis du har tendens til oppustethed, forstoppelse og luft i maven kan du supplere med disse yogaøvelser, der er med til at sætte fordøjelsen i gang.

Opbygning med vitaminer, mineraler og superfoods

Efter ”tarmrensen” er det tid til at opbygge immunforsvaret igen og få boostet energien i løbet af din sommerdetox. Dét kan gøres ved at spise sundt (undgå rødt kød, koffein, tilsat sukker, friture, mælkeprodukter) samt ved evt. at indtage et multivitamintilskud og nogle superfoods.

Sund kost og masser af væske

Under detoxdagene handler det altså generelt om at spise sundt ved at sørge for at få masser af sundt protein, fibre og sundt fedt, samt rigeligt med væske, og evt. supplere med noget meditation, yoga eller gåture i naturen for at få sindet i balance. Hvis du vil forkæle dig selv ekstra meget og komme helt ned i gear kan du også lavet et fodbad eller karbad med epsom salt og evt. et par afstressende lavendeloliedråber. Du kan også give dig selv en omgang cupping massage som er super effektivt til at fjerne ophobede affaldsstoffer og rense hele systemet!

God sommer og god detox!

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.