Kan kollagen stoppe rynkerne?

Kan kollagen stoppe rynkerne?

Hvad er kollagen?

Kollagen kan betegnes som det netværk, der danner bindevævet i hele vores krop: fra hud til knogler, muskler, sener og ledbånd. Vidste du at proteinet kollagen udgør hele 80% af vores hud? Og at vi fra midten af 20’erne mister i gennemsnit 1% kollagen hvert år, der resulterer i mere tør, slap og kedelig hud

Det kan derfor virke tillokkende at supplere sin sunde kost med et tilskud af kollagen, for, med alderen, at styrke sine muskler led og ikke mindst: huden.

Men kan man få smukkere hud ved at indtage kollagen som tilskud? Når kollagenet hele vejen fra mavesækken og ud i huden? Og findes der målbare resultater, som kæder indtag af kollagen sammen med smukkere hud?

Virker kollagen?

Det korte svar er: Ja. Ifølge en gennemgang af litteratur fra 2019 i ”Journal of Drugs in Dermatology” viser foreløbige resultater (baseret på flere placebokontrollerede og randomiserede dobbelt blindtests) en lovende effekter af både kort- og langvarig indtag af kollagentilskud ift. sårheling samt hudens aldring*.Kollagentilskud øger også hudens elasticitet, hydrering og den dermale kollagentæthed (netværket i hudens bindevæv)*.

Dette betyder altså, at et tilskud af kollagen kan afhjælpe tør og slap hud samt cellulitis. Gennemgangen viste samtidig at kollagentilskud i øjeblikket ingen rapporterede bivirkninger har.

Hvilket tilskud?

Det har stor betydning, hvilken form for kollagen man indtager som tilskud.  Der findes 28 typer kollagen som findes i forskelige fødevarer. Marinekollagen indeholder kollagentyperne 1 og 2.

Kollagen type 1 er en vigtig del af vores knogler, ledbånd, sener, hud, hår, negle og tarme. Type 1 kollagen er derfor meget vigtigt ifm. sårheling, hudens elasticitet og strækkeevne samt til at holde sammen på vævet.

Kollagen type 2 findes hovedsageligt i brusk.

Elixir Ultimate Skin

Med Elixir Ultimate Skin fra Novo Vita får man hele 2500 mg marinekollagen i pulverform per brev. Det er nemt at indtage høje doser som disse i pulverform og blande dem op i vand, smoothies eller yoghurt, eller tage brevene med på farten.

Kollagenpulveret i Elixir Ultimate Skin er er brudt ned (hydroliseret) til mindre kollagen-peptider og er derfor nemmere at opløse og optage. Med Elixir Ultimate Skin får man den høj koncentration af marinekollagen type 1 i en lækker drik – uden den kedelige bismag af fisk.

Elixir Ultimate Skin fra Novo Vita indeholder desuden havtornekstrakt, der, med et naturligt indhold af C-vitamin, bidrager til normal dannelse af kollagen, samt zink og biotin, der bidrager til at vedligeholde en normal hud.

Forkæl din hud med Elixir Ultimate Skin!

Elixir Ultimate Skin

KILDER

* Choi, Juhasz, Mesinkovska & Sung “Oral Collagen Supplementation: A Systematic Review of Dermatological Applications”. January 2019 | Volume 18 | Issue 1 | Original Article | 9 |

https://jddonline.com/articles/dermatology/S1545961619P0009X/7

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.