Bidrag til en bedre fremtid

Bidrag til en bedre fremtid

Novo Vita i samarbejde med Hälsokraft planterer 1 kvadratmeter frø for hvert solgt Novo Vita produkt i maj måned.
Novo Vita vil i samarbejde med Hälsokraft i Sverige, så 1 kvadratmeter frø for hvert solgt Novo Vita produkt i maj måned.
 
Forestil dig en verden uden blomstrende planter, en morgen uden en rygende kop kaffe, en lørdag uden chokolade og en frugtafdeling, der ekkoer tom, når du handler. Sådan ville vores verden se ud, hvis vores bier, humlebier og sommerfugle forsvandt. Bestøvning er vigtig for de fleste af vores afgrøder, for den mad vi spiser, og hele økosystemet. Vilde bier og humlebier står for en stor del af bestøvningen, og de har brug for vores hjælp.
 
Kun 1% blomstrende enge er tilbage.
 
På blot et par hundrede år er 99 % af de blomstrende enge og 90 % af naturgræsmarkerne forsvundet i Sverige. Det anslås, at 32.000 fodboldbaner af naturskov fældes hvert år, hvilket gør livet hårdt for vores bestøvere, de mangler både mad og bolig.
 
Af Sveriges 4400 bestøvende insektarter risikerer 500 arter at uddø helt. Når antallet af bestøvere falder, forstyrres balancen i hele økosystemet. Det er alvorligt, og vi må handle nu. Vi har brug for vores bestøvere – og de har brug for vores hjælp!
 
Med kun 1 % blomstrende enge tilbage ønsker Novo Vita i samarbejde med Hälsokraft at så frø, der giver blomster, som vores bestøvere kan spise.
 
Du kan gøre en forskel.
 
I maj måned vil vi plante 1 kvadratmeter frø for hver solgt Novo Vita produkt.
 
Du kan hjælpe vores bestøvere på flere måder:
 
Vælg økologiske råvarer og fødevarer
Plant planter og blomster, som bestøvere kan lide
Lad en del af haven blive lidt vildvokset og vokse frit
Sæt insekthoteller op i haven

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.