5 anderledes "Stress Busters”

5 anderledes "Stress Busters”

Du ved sikkert at masser af motion, sund kost, gode sovevaner, positive tanker og regelmæssige åndedrætsøvelser er gode måde at bekæmpe stress. Men hånden på hjertet: at starte og opretholde sådanne gode vaner, er svært for de fleste.

Man kan nærmest føle stresset over ikke at have overskuddet til at leve sundt. Man kan dog også starte i det små – selv mindre ændringer i dine vaner kan gøre en stor forskel.

Se vores anderledes og overraskende tips til at modarbejde stress i hverdagen. 

1. Teknologi

Føler du dig stresset over at sidde konstant og kigge på din smartphone? Lad bare være med det. Paradoksalt nok, kan brugen af din smartphone hjælpe mod stress. Der findes flere gode og brugbare apps, der  faktisk kan hjælpe dig til at bekæmpe stress. Led efter apps der kan guide dig til et bedre åndedræt, tankemønster og sovevaner. 

2. Natur

Undersøgelser viser at bare 10 minutter i det grønne reducerer stress signifikant. At komme ud i den friske luft vil resultere i et øjeblikkeligt fald i kortisol (stress-hormon) niveauet . Regn eller solskin: gå en tur, og giv din dit sind et tiltrængt ”lift”. 

3. Tale 

Stress giver tankemylder og gør, at vi taler hurtigt og afbrudt. Hvis du sætter tempoet ned når du taler, sætter du også tempoet ned “oven i hovedet”. Du giver dig selv en chance for at vælge dine ord med omhu, komme ro på dine tanker og reagere mere rimeligt. 

4. Vand

Mens nogle former for stresshåndterings-tekninkker kan virke uoverkommelige, er det at slukke tørsten en simpel opgave, du kan udføre hele dagen. Dehydrering kan faktisk øge følelsen af ​​ængstelse, så uanset hvor du går hen, tag en vandflaske med for at forblive hydreret.

5. Nyheder

Ingen nyheder er gode nyheder. Mennesker er naturligt empatiske, så ved at læse nyhederne kan det øge vores kortisol- og stressniveau. At skære ned på at nyheder på tv eller online kan hjælpe med at afværge årsager til unødvendig stress og ængstelse.

Elixir Stress-Less

På Novo Vita kontoret bruges Elixir Stress-Less flittigt i stressende og hektiske perioder. 

Elixir Stress-Less er en velsmagende og helt naturlig instant-drik,  baseret på et kompleks af urterne baldrian, citronmelisse, kamille, passionsblomt, rosenrod samt B-vitaminer, der bidrager til nervesystemets normale funktion, regulerer hormonaktiviteten og understøtter en normal psykologisk funktion.

Et nervestystem og et hormonstystem i balance er alfa og omega for at have overskud og kunne overkomme en travl hverdag. Baldrian og citronmelisse bidrager til at opretholde en god kognitiv funktion, til optimal afslapning og til en naturlig søvn.

Baldrian bidrager desuden til at håndtere en stresset og travl hverdag, og citronmelisse kan bruges til at mindske spændinger og irritabilitet. Passionsblomst bidrager til at øge kroppens modstandskraft over for stress og til at reducere psykomotorisk uro.

Kamille hjælper til at understøtte afslapning og mental velvære og rosenrod bidrager til optimal mental og kognitiv aktivitet. Rosenrod hjælper desuden kroppen til at tilpasse sig følelsesmæssig stress og fysisk anstrengelse.

Find Elixir Stress-Less her

Tag ikke let på stress

Husk, alle oplever og håndterer stress forskelligt. Prøv vores fem stress-tips for at finde ud af, hvad der passer dig.

Hvis stress er en hindring i dit daglige liv, skal du opsøge en læge for at finde den bagvedliggende årsag, få et behandlingsforløb og finde måder at overvinde denne invaliderende tilstand.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.