Blogger, konsulent, foredragsholder og stifter af hjemmesiden og brandet lisbethsnede.dk
Lisbeth Snede er Powerwoman med stort P, og står bag hjemmesiden og brandet ”Lisbeth Snede”.
Lisbeth har levet i over 25 år men en kronisk sygdom, og med fokus på det gode liv med en kronisk sygdom. Lisbeth selv lider af både af kronisk leddegigt, kronisk stress og Raynauds sygdom, for at nævne enkelte.
Lisbeth holder kurser, foredrag, og arbejder som konsulent for blandt andet regionmidt, patientorganisationer og andre instanser der er involveret kronisk syge eller handicappet. I hendes univers er intet et tabu, og det er en vigtig hjørnesten for hende at øge fokusset på gigt, og i helhed kroniske sygdomme, og hvordan man bedst lever med dem. Hvad enten du er 60 år eller 20 år. Sygdom er ligeglad med alder.
Hvad er hensigten bag bloggen?
Når vi bliver syge, er vi hårde nok ved os selv med dårlig samvittighed over alle de ting vi ikke kan længere, og det er meget svært for omverden at forstå de udfordringer og forhindringer vi har i hverdagen.
Derfor synes jeg det er et vigtigt emne at få bredt længere ud, og gøre det mere oplysningsrigt for pårørende og specielt arbejdsmarked.
Hvad er den største myte omkring gigt?
At man skal være gammel for at få gigt. I starten af min diagnose fik jeg tit dette at vide ”Jamen, du er da for ung til at få leddegigt”, ”du ser da ikke syg ud!”. Mange tror, at det kun er ældre mennesker der får gigt. Men yngre mennesker og børn kan også få gigt.
Smerter i led, ryg og muskler er fælles for næsten alle gigtsygdomme. De mest udbredte diagnoser er slidgigt, ryglidelser og leddegigt. Gigt dækker over 200 diagnoser.
Hvordan definerer du sundhed og hvilken betydning har sundhed for dig i forhold til dine sygdomme?
Sundhed handler om at lytte til ens krop og finde balance i livet med en kronisk tilværelse. Det handler om at have det godt rent fysisk og psykisk.
Det er vigtigt at spise sundt, og jeg holder mig i form så vidt det er muligt, for at undgå at sygdommen ikke fylder for meget i livet. Jeg kan ikke fjerne mine kroniske sygdomme, og skal leve med dem resten af livet – men jeg kan gøre en forskel selv.
Hvordan har du mærket at kosttilskud har gjort en forskel for dig og dine sygdomme? Og hvilke kosttilskud tager du?
Vi ved alle at vi skal spise sundt. Jeg forsøger at spise sundt i hverdagen, og har altid forsøgt at få de gode råvarer til kosten, og jeg er stor fan af økologi og danske produkter.
Jeg tager dagligt Multi Vitamin, Mag+, Colostrum, Calcium, K2, Multi B og SelenOrgannic. Alt sammen noget der giver en hånd med til at øge mit immunforsvar.
Jeg har haft en del forhindringer ren madmæssigt. I perioder af min sygdom, har jeg haft store udfordringer med madlede. Det har fyldt meget og derfor er jeg enorm stor fan af gode kosttilskud, da de har kunne sørge for, at jeg fik de mineraler og vitaminer, som jeg ikke fik igennem maden.
Igennem årene via mine blodprøver har jeg kunne se, at et godt kosttilskud kan gøre en kæmpe forskel for kroppen. Jeg mener det er vigtigt at jeg passer på min krop, og det betyder, at jeg skal tage kosttilskud for at give den det bedste udbytte i livet.
Det skylder jeg mig selv!