j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us
Lisbeth Oxholm Snede
  -  Lisbeth Oxholm Snede

Blogger, konsulent, foredragsholder og stifter af hjemmesiden og brandet livetmedgigt.dk.

 

 

Lisbeth Oxholm er powerwoman med stort P og står bag hjemmesiden og brandet ”Livet med Gigt”, som har fokus på kronisk sygdom med særligt fokus på gigt. Lisbeth selv lider af både af kronisk leddegigt, kronisk stress og Raynauds sygdom. Lisbeth tager ofte rundt og holder foredrag, og arbejder også som konsulent og rådgiver blandt andet for folk der er diagnosticerede med gigt.

 

Hvad er hensigten bag din hjemmeside Livet med Gigt?

Det er at få fokus på diagnosen gigt, som knapt 800.000 danskere har i Danmark. Øge opmærksomheden for de udfordringer og forhindringer der i hverdagen men en skjult sygdom. Når vi bliver syge, er vi hårde nok ved os selv med dårlig samvittighed over alle de ting vi ikke kan længere, og det er meget svært for omverden at forstå de udfordringer og forhindringer vi har i hverdagen.

Derfor synes jeg det er et vigtigt emne at få bredt længere ud, og gøre det mere oplysningsrigt for pårørende og specielt arbejdsmarked.

Hvad er den største myte omkring gigt?

At man skal være gammel for at få gigt. I starten af min diagnose fik jeg tit dette at vide ”Jamen, du er da for ung til at få leddegigt”. Mange tror, at det kun er ældre mennesker der får gigt. Men yngre mennesker og børn kan også få gigt.

Smerter i led, ryg og muskler er fælles for næsten alle gigtsygdomme. De mest udbredte diagnoser er slidgigt, ryglidelser og leddegigt. Gigt dækker over 200 diagnoser.

Hvordan definerer du sundhed og hvilken betydning har sundhed for dig i forhold til dine sygdomme?

Sundhed handler om at lytte til ens krop og finde balance i livet med en kronisk tilværelse. Det handler om at have det godt rent fysisk og psykisk.

Det er vigtigt at spise sundt, og jeg holder mig i form for at undgå at sygdommen ikke fylder for meget i livet. Jeg kan ikke fjerne gigten og jeg skal leve med den resten af livet.

Hvordan har du mærket at kosttilskud har gjort en forskel for dig og dine sygdomme? Og hvilke kosttilskud tager du?

Vi ved alle at vi skal spise sundt. Jeg forsøger at spise sundt i hverdagen, og har altid forsøgt at få de gode råvarer til kosten, og jeg er stor fan af økologi og danske produkter.

Jeg tager MAG+, Colostrum, Calcium, K2, Multi B og SelenOrgannic og Multi Vitamin. Alt sammen noget der giver en hånd med til at øge mit immunforsvar.

Men jeg har haft en del forhindringer sådan ren madmæssigt. I perioder af min sygdom, har jeg haft store udfordringer med madlede. Det har fyldt meget og derfor er jeg enorm stor fan af gode kosttilskud, da de har kunne sørge for, at jeg fik de mineraler og vitaminer, som jeg ikke fik igennem maden.

Igennem årene via mine blodprøver har jeg kunne se, at et godt kosttilskud kan gøre en kæmpe forskel for kroppen. Jeg mener det er vigtigt at jeg passer på min krop, og det betyder, at jeg skal tage kosttilskud for at give den det bedste udbytte i livet.

Det skylder jeg mig selv!