j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us
Lisbeth Oxholm Snede
  -  Lisbeth Oxholm Snede

Blogger, konsulent, foredragsholder og stifter af hjemmesiden og brandet livetmedgigt.dk.

 

 

Lisbeth Oxholm er powerwoman med stort P og står bag hjemmesiden og brandet ”Livet med Gigt”, som har fokus på kronisk sygdom med særligt fokus på gigt. Lisbeth selv lider af både af kronisk leddegigt, kronisk stress og Raynauds sygdom. Lisbeth tager ofte rundt og holder foredrag, og arbejder også som konsulent og rådgiver blandt andet for folk der er diagnosticerede med gigt.

 

Hvad er hensigten bag din hjemmeside Livet med Gigt?

Det er at fü fokus pü diagnosen gigt, som knapt 800.000 danskere har i Danmark. Øge opmÌrksomheden for de udfordringer og forhindringer der i hverdagen men en skjult sygdom. Nür vi bliver syge, er vi hürde nok ved os selv med dürlig samvittighed over alle de ting vi ikke kan lÌngere, og det er meget svÌrt for omverden at forstü de udfordringer og forhindringer vi har i hverdagen.

Derfor synes jeg det er et vigtigt emne at fü bredt lÌngere ud, og gøre det mere oplysningsrigt for pürørende og specielt arbejdsmarked.

Hvad er den største myte omkring gigt?

At man skal være gammel for at få gigt. I starten af min diagnose fik jeg tit dette at vide ”Jamen, du er da for ung til at få leddegigt”. Mange tror, at det kun er ældre mennesker der får gigt. Men yngre mennesker og børn kan også få gigt.

Smerter i led, ryg og muskler er fĂŚlles for nĂŚsten alle gigtsygdomme. De mest udbredte diagnoser er slidgigt, ryglidelser og leddegigt. Gigt dĂŚkker over 200 diagnoser.

Hvordan definerer du sundhed og hvilken betydning har sundhed for dig i forhold til dine sygdomme?

Sundhed handler om at lytte til ens krop og finde balance i livet med en kronisk tilvĂŚrelse. Det handler om at have det godt rent fysisk og psykisk.

Det er vigtigt at spise sundt, og jeg holder mig i form for at undgĂĽ at sygdommen ikke fylder for meget i livet. Jeg kan ikke fjerne gigten og jeg skal leve med den resten af livet.

Hvordan har du mĂŚrket at kosttilskud har gjort en forskel for dig og dine sygdomme? Og hvilke kosttilskud tager du?

Vi ved alle at vi skal spise sundt. Jeg forsøger at spise sundt i hverdagen, og har altid forsøgt at fü de gode rüvarer til kosten, og jeg er stor fan af økologi og danske produkter.

Jeg tager MAG+, Colostrum, Calcium, K2, Multi B og SelenOrgannic og Multi Vitamin. Alt sammen noget der giver en hünd med til at øge mit immunforsvar.

Men jeg har haft en del forhindringer südan ren madmÌssigt. I perioder af min sygdom, har jeg haft store udfordringer med madlede. Det har fyldt meget og derfor er jeg enorm stor fan af gode kosttilskud, da de har kunne sørge for, at jeg fik de mineraler og vitaminer, som jeg ikke fik igennem maden.

Igennem ürene via mine blodprøver har jeg kunne se, at et godt kosttilskud kan gøre en kÌmpe forskel for kroppen. Jeg mener det er vigtigt at jeg passer pü min krop, og det betyder, at jeg skal tage kosttilskud for at give den det bedste udbytte i livet.

Det skylder jeg mig selv!